EXCURSIE MARAMURES
23 – 27 AUGUST 2023

REZERVARI EXCURSII
0731 355 077

Tariful include:

– Cazare hotel 3 stele cu demipensiune (mic dejun si cina)
– 4 nopti cazare
– Transport autocar
– Insotitor grup din partea agentiei

ATENTIE: Excursiile opționale nu sunt incluse în contravaloarea pachetului turistic!

Servicii neincluse:

– Asigurare de calatorie
– Intrarile la obiectivele turistice: (taxe – Mocanita 80lei/pers, Cimitirul Vesel – 5lei/pers, telescaun Cascada Cailor – 40lei/pers, Gradina Zoologica Tg.Mures – 25lei/pers)

Obiective turistice

Manastirea Humor este un monument istoric extraordinar de frumos, construit in anul 1530, inclus in prezent pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Cimitirul Vesel din Sapanta se numara printre obiectivele turistice emblematice ale Maramuresului datorita crucilor viu colorate care insotesc toate mormintele. Cimitirul Vesele a fost infiintat in 1935 la initiativa sculptorului Stan Ioan Patras. Fiecare cruce prezinta un moment important din viata celui decedat, ilustrat intr-un mod amuzant, si cateva versuri care descriu intr-o nota umoristica viata defunctului.

Manastirea Sapanta-Peri este un asezamant monahal de o frumusete impresionanta situat intr-un cadrul natural pitoresc din vecinatatea localitatii Sapanta. Manastirea a fost construita in anul 1997 si integreaza elemente ale arhitecturii maramuresene traditionale aduse la dimensiuni care impresioneaza vizitatorii.

Manastirea Barsana este un asezamant monahal de o frumusete aparte, situat in Maramuresul istoric, pe Valea Izei. Biserica manastirii este una din cele mai inalte biserici de lemn din Romania, avand 57m inaltime.

Plimbarea cu mocanita este alegerea perfecta pentru a

explora si a ne bucura de una dintre cele mai frumoase zone din Maramures: Valea Vaserului (Valea Apei) formata de raul Vaser, un loc deosebit, plin de natura neatinsa. Mocanita este un tren cu aburi care circula pe o cale ferata cu ecartament austro-ungar ingust de numai 760mm.

Cascada Cailor din Borsa este cea mai mare cascada din Romania si s-a formata pe cale naturala prin faptul ca apa adunata intr-un circ glaciar se scurge in mai multe trepte peste un abrupt calcaros numit „Podul Cailor”, oferind un spectacol vizual impresionant.

Gradina Zoologica din Targu Mures este considerata a fi cea mai frumoasa gradina zoologica din Romania. Aici puteti admira maimuțe, lei, elefanți, girafe si o multitudine alte animale din faune diverse de pe tot mapamondul.

Cetatea Sighisoara ultima cetate medievala locuita a Europei si locul de nastere al celebrului domnitor Vlad Tepes. Cetatea se remarca printr-o arhitectura superba, iar acest fapt a facut ca in anul 1999 edificiul sa fie inclus pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Centrul Vechi al Brasovului este un univers plin de istorie si repere arhitecturale unice. Aici putem admira cladiri bine conservate din perioada saxona si fortificatii frumoase din secolul al XV-lea. In Piata Sfatului, ce este marginita de cafenele, se afla Casa Sfatului sau vechea primarie a orasului care dateaza din secolul al XV-lea, precum si impozanta Biserica Neagra in stil gotic. De asemenea, puteti opta pentru o plimbare pe strada pietonala marginita de restaurante, cafenele si magazine.

– programul de vizitare al obiectivelor poate fi modificat de catre agentia organizatoare.
– grup minim de 40 persoane (In cazul nerealizarii numarului minim de persoane, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, pasagerii avand posibilitatea de a solicita restituirea avansului sau de a se inscrie la o alta excursie cu locuri disponinbile)
– supliment pe camera single: 400 RON/ pers
– repartizarea persoanelor pe camera se va face de catre receptia hotelului
– repartizarea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierii
– reducere de pret 5 % pentru grupuri mai mari de 8 persoane
– pentru validarea rezervarii se percepe un avans de 50% din valoarea sejurului.

Program detaliat pe zile:

Sejurul va fi organizat in perioada 23.08 -27.08.2023

Ziua 1 – 23.08.2023

Plecarea se va face in data de 23.08.2023, la ora 07:00, din fata garii CFR Constanta, cu destinatia Gura Humorului. Ne vom opri pentru a lua masa la popas in Adjud, dupa care vom continua drumul catre Gura Humorului unde vom vizita manastirea Humor si ne vom caza pt prima

noapte.

Ziua 2 – 24.08.2023

Mic dejun. Plecam din Gura Humorului catre Viseul de Sus unde ne vom caza pentru urmatoarele 2 nopti. Pe drum vom traversa Pasul Prislop, trecatoarea cea mai inalta a Carpatilor Orientali, vom vizita Cimitirul Vesel din Sapanta, Manastirea Sapanta-Peri si Manastirea Barsana.

Ziua 3 – 25.08.2023

Mic dejun. Vom porni intr-o excursie de aproximativ 5 ore cu mocanita, care este perfecta pentru a explora şi a te bucura de una dintre cele mai frumoase zone din Maramureş, Valea Vaserului. Punctul de plecare pentru explorare si excursii in Valea Vaserului este orasul Viseu de Sus. Linia de cale ferata serpuieste chiar de-a lungul raului si ofera pasagerilor vederi fantastice asupra Vaii Vaserului. Dupa ce incheiem plimbarea cu mocanita, ne indreptam catre Cascada Cailor din Borsa.

Ziua 4 – 26.08.2023

Mic dejun. Pornim catre Sighisoara, unde ne vom caza pentru ultima noapte. Drumul ne va purta prin Targu Mures, unde vom vizita una dintre cele mai frumoase Gradini Zoologice din tara, dupa care ne continuam drumul catre Cetatea Sighisoara.

Ziua 5 – 27.08.2023

Mic dejun. Ne vom continua drumul catre Constanta cu oprire in centrul vechi al Brasovului.

Suna acum!

Str. Dezrobirii 90G, Complex Lira

Book online!

Rezervare Telefonica
0731 355 077

Google Maps
Str. Dezrobirii 90G, Complex Lira