EXCURSIE BUCOVINA
10 – 13 AUGUST 2023

REZERVARI EXCURSII
0731 355 077

Tariful include:

– Transport cu autocar clasificat
– 3 nopti de cazare hotel 3-4 stele
– Mic dejun si cina (demipensiune)
– Insotitor de grup din partea agentiei

ATENTIE: Excursiile opționale nu sunt incluse în contravaloarea pachetului turistic!

Servicii neincluse:

– Asigurare de calatorie
– Taxele aferente vizitelor optionale
– Intrarile la obiectivele turistice

Obiective turistice:

Manastirea Humorului este un monument istoric extraordinar de frumos, construit in anul 1530, inclus in prezent pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Manastirea Agapia este cea mai mare manastire de maici din Romania si este considerata straveche vatra de credinta, cultura si arta, atestata istoric în 1437. In anul 1858, pictorul Nicolae Grigorescu repicteaza interiorul principalei manastiri, oferind astfel o bijuterie artistica inestimabila. In prezent, parti din picturi au fost restaurante si pot fi admirate de turistii care viziteaza asezamantul.

Manastirea Varatec este una dintre cele mai mari si mai vizitate manastiri bucovinene. Atestata istoric in anul 1781, asezamantul monahal reprezinta si astazi un reper religios, cultural si artistic, adapostind valoroase colectii muzeale de arta religioasa, lucrari artizanele si mestesugaresti.

Manastirea Neamt este considerata “Ierusalimul ortodoxiei romane”, fiind cel mai mare si cel mai vechi asezamant monahal din Moldova. Manastirea a fost atestata documentar in 1405, iar biserica din interiorul asezamantului monahal a fost ctitorita de voievodul Stefan cel Mare.

Manastirea Voronet este supranumita “Capela Sixtina a Estului” si este amplasata la 4 kilometri de Gura Humorului. Biserica manastirii este ctitorita de voievodul Stefan cel Mare si Sfant si a fost construita in anul 1455 in doar 3 luni si 3 saptamani. Datorita picturilor sale impresionante, manastirea a fost inclusa pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Manastirea Putna este unul din cele mai importante centre culturale, religioase si artistice romanesti. A fost supranumita „Ierusalimul Neamului Romanesc” de Mihai Eminescu. Manastirea a fost ctitorita de Stefan cel Mare, iar constructia ei a inceput in 1466.

Manastirea Sucevita a fost construita in 1583 si este un monument istoric de seama al tarii noastre. Pictura murala interioara si exterioara este de o valoare inestimabila, astfel ca manastirea a fost inclusa in patrimoniul cultura mondial UNESCO.

Manastirea Moldovita este una dintre cele mai cunoscute manastiri din nordul Moldovei si se remarca prin arhitectura unica, specifica manastirilor moldovenesti. In 1993 manastirea a fost inclusa pe lista monumentelor protejate din patrimoniul cultura mondial UNESCO.

Vom avea bucuria sa vizitam unul dintre Atelierele de lut din Marginea, singurul loc din Romania si chiar din Europa in care se produce ceramica neagra. Tehnica prin care se obtine ceramica de culoare neagra este un secret al mesterilor artizani din zona, iar noi avem ocazia sa ii vedem la lucru intr-unul dintre atelierele care functioneaza si astazi respectand tehnica manuala de lucru.

Cheile Bicazului sunt considerate cele mai frumoase chei cu acces turistic din Romania. De-a lungul lor, drumul va poarta printre peretii stancosi ai muntelui printr-un peisaj extraordinar de frumos, unic si special.

Lacul Rosu este un lac natural format dupa prabusirea unui versant muntos. Numele este dat de culoare sa unica oferita de prezenta oxidului de fier. Zona este una pitoreasca, linistita si incarcata de energie pozitiva.

Mentiuni:

– programul de vizitare al obiectivelor poate fi modificat de catre agentia organizatoare.
– grup minim de 40 persoane (in cazul nerealizarii numarului minim de persoane, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, pasagerii avand posibilitatea de a solicita restituirea avansului sau de a se inscrie la o alta excursie cu locuri disponinbile)
– supliment pe camera single: 300 RON/ pers
– repartizarea persoanelor pe camera se va face de catre receptia hotelului
– repartizarea locurilor in autocar se face in ordinea inscrierii
– reducere de pret 5 % pentru grupuri mai mari de 8 persoane
– pentru validarea rezervarii se percepe un avans de 50% din valoarea sejurului.

Program detaliat pe zile:

Sejurul va fi organizat in perioada 10.08-13.08.2023

Ziua 1 – 10.08.2023
Plecarea se va face in data de 10.08.2023, la ora 07:00, din fata garii CFR Constanta, cu destinatia Gura Humorului. Ne vom opri pentru a lua masa la popas in Adjud, dupa care vom continua drumul catre Gura Humorului unde vom vizita manastirea Humor.

Ziua 2 – 11.08.2023
Mic dejun. Plecam din gura Humorului catre Targu Neamt. In aceasta zi vom vizita manastirea Agapia, Varatec, Neam si Voronet.

Ziua 3 – 12.08.2023
Mic dejun. Vom efectua traseul pornind de la Gura Humorului catre Marginea, Putna si retur la Gura Humorului. Ca si obiective turistice de vizitat pe acest traseu, vor fi manastirea Sucevita, Moldovita,
atelierul de lut din Marginea si manastirea Putna.

Ziua 4 – 13.08.2023
Mic dejun. In drum spre Constanta, vom vizita Cheile Bicazului si Lacul Rosu.

Suna acum!

Str. Dezrobirii 90G, Complex Lira

Book online!

Rezervare Telefonica
0731 355 077

Google Maps
Str. Dezrobirii 90G, Complex Lira